In dit artikel helpen we je om collega’s en cliënten toe te voegen en het dashboard te vullen.

Collega's en cliënten toevoegen

Een collega kun je alleen toevoegen via pc of tablet. Je klikt achtereenvolgens op je eigen naam rechtsboven, ‘medewerkers’ en de knop ‘medewerker uitnodigen’. Vervolgens vul je de gegevens in en kies je de rol van je collega. Eigenaars kunnen medewerkers en cliënten uitnodigen, medewerkers alleen cliënten. Je collega krijgt een mail om een wachtwoord aan te maken en heeft vanaf dat moment ook toegang tot jullie organisatie.

Een cliënt nodig je uit op de cliëntenpagina met de knop ‘Nieuwe cliënt’. Je vult de gegevens in en klikt op ‘account aanmaken’, waarna je cliënt een uitnodigingsmail krijgt. Enige uitzondering: als je ‘Geen toegang’ kiest wordt een dashboard aangemaakt zonder dat de cliënt wordt uitgenodigd. Dit kun je later alsnog doen.

Het dashboard vullen

Zodra de cliënt is aangemaakt heeft hij of zij een dashboard. Dit is het inkomsten- en uitgavenoverzicht. Bij het invullen van dit dashboard zijn de volgende dingen van belang:

• Alle inkomsten en uitgaven zijn verdeeld in categorieën. Per invoer geef je de aanbieder/instantie, de eventuele einddatum en het bedrag in.
  • Bij het bedrag kun je kiezen voor periodes van wekelijks tot jaarlijks. Plinkr rekent dit automatisch om naar maandbedragen.
  • Daarnaast kun je kiezen om een herinnering in te stellen. Je cliënt ontvangt op die datum een e-mail. Om jullie te helpen geven we bij iedere invoer aan waarom je een herinnering in zou willen stellen.
  • Budgetten en reserveringen hebben geen einddatum en geen herinnering, inkomsten geen einddatum.
  • Wij raden aan om samen de drie eerste uitgaven in te vullen. Zo kun je aan je cliënt laten zien hoe het werkt en kunnen meteen de eerste vragen worden beantwoord - een vliegende start!

Tips

Tenslotte willen we je graag nog een paar handige tips geven:

Tip 1: Tijdens het invoeren krijg je suggesties van de meeste grote bedrijven en instanties. Plinkr werkt het beste als je deze suggesties ook aanklikt. Zo worden opzegbrieven automatisch gevuld en vind je snel contactgegevens.

Tip 2: Het opzoeken van alle inkomsten en uitgaven kan de eerste keer wat werk zijn. Bankafschriften en/of incasso-overzichten in de bank app zijn dan een fijn hulpmiddel!

Tip 3: Je mag ook een account voor jezelf aanmaken. Handig om Plinkr echt te leren kennen. Twee dingen dan om rekening mee te houden: als je Plinkr samen met collega’s gebruikt wil je je account misschien loskoppelen. Meld eerst je beheeraccount af voordat je de uitnodigingsmail voor je cliëntaccount opent.